Enkla ungsrostade kycklingvingar
        
          Krispiga goda kycklingvingar och mustiga grönsaker, som sköter sig själv i ugnen medan du hinner med vardagsbestyren. Receptet går att variera i oändlighet, där basen är kycklingvingar, rotfrukter (vad du har hemma), smör/olivolja samt kryddor (vad du föredrar och ha har hemma) och salt.          
        
        
        
          Du behöver
- 1,5 kg 
Kycklingvingar
 - 1,5 kg 
Rotfrukter/grönsaker, tex. blomkål, broccoli, morötter, rotselleri, sötpotatis, lök, kolrot, augergine, zuccini 
 
         
        
          Gör så här
          
- Sätt ugnen på 200°C
 - Lägg kycklingvingarna på en bakpapperklädd plåt och stoppa in dem i ugnen. 
 - Under tiden de blir varma och skinnet torkar, förbereder du rotfrukterna.
 - Skala ev. och skär i kuber, klyfta eller strips. Lägg rotfrukterna  på plåten med vingarna, häll över olja/lägg på smör, strössla över kryddor och salt efter smak.
 - Grädda i ca 20 minuter tills vingarna blivit gyllenbruna på ena sidan. 
 - Vänd vingar och rör om i grönsakerna och grädda i ytterligare ca 20 minuter, tills rotfrukter och kyckling har fått färg och är genombakade.
 - Servera som de är, eller med krispigt bladgrönt.
 - Det går också fint att byta vingarna mot kycklingben.